Över...

Jaha, och så var den över...bara så där...man förbereder sig i veckor, och vips, är den över. Ja, givetvis talar jag om juöafton, och som vanligt blev det för många klappar till barnen, de hinner knappt reflektera över innehållet förrän de är på nästa paket...vad göra, hur...jag vill på något vis få dem att förstå vad julen handlar om egentligen.
Nästa år drar vi någonstans, där det finns snö...barnen önskar sig snö nästa år och en upplevelse skall väl vara den bästa presenten att få, jaja, vi får se, det är ju ändå ett helt år kvar.
Jag ska nu återgå till filmen, jag och maken har en myskväll, eller kan man kalla det för myskväll när filmen man tittar på är "Saw 5"...inte romantisk direkt, jaja, bara vi får vara tilsammans;-) hihi! Äter ju även mina rockey roads(hette de så, mmm goda var de i alla fall) Trevlig kväll alla och god fortsättning på julen.

Äntligen färdigt...

Nu är det äntligen färdigt...lampan är på plats, spegeln är på plats...skönt...Julen är här...

Ja, snart så är den här, julafton alltså, inte många dagar kvar. Barnen börjar bli otåliga och undrar; "När kommer tomten mamma?"...Men visst, man var likadan själv i den åldern, ååå vad man längtade.
Nu har vi i alla fall fått upp julgranen, vi har då en i plast men det gå lika bra...den fick gå i vitt och silver i år.
Idag var vi i den stora staden Kristianstad(ja Martina, jag vet vad du kommer att säga, men för oss småstadsbor är den rätt så sror, hihi) vi inhandlade där en lampa till vårat badrum, så nu är det bara några skruvdrag kvar och sen är det klart...äntligen.
Jag är även klar med min hemtenta så nu känns det verkligen som helg, jag ska verkligen njuta för fullt.
Allt är bara bra, man blir glad, även min käre lillebror är hemma och han, älskar verkligen julen...
Kram alla, och trevlig helg.
     

Mysigt...

Jag blr så glad när det är jul, det är något speciellt med det...Sitter och kollar lite gamla bilder från både nyår och jul, visade för er i ett tidigare inlägg dukningen från förra året...hittade även en från året innan.Tycker ni läsare att dukning är en viktig del när ni ska ha gäster.

Nu har jag jullov, underbart...så nu ska jag njuta av mina nära och kära, ska till och med på en liten shoppingtur med maken imorgon...utan barn:-)

Utmaning...

Jag har blivit utmanad av min underbara svägerska Hanna och min härliga klasskamrat Sara!

Så här fungerar utmaningen:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 5-7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 5 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag är en väldigt stökig person, slänger saker mkring mig och vet sedan aldrig var jag lagt dem...
2. ...men, när det sedan skall komma besök, då är jag snabb med att städa undan, och piffa till.
3. Jag älskar att slänga pengar omkring mig(detta betyder tyvärr inte att jag har gott om det), handla massa saker och i efterhand komma på, "behöver jag verkligen detta"... Usch måste lyssna på min brors råd och hålla lite mer i pengarna.
4. Jag älskar tatueringar och tvärtemot Hanna, är jag väldigt impulsiv, skulle idag bara kunna gå till en tatuerare och be honom göra något skoj.
5. Jag älskar att träna, och då menar jag verkligen älska. Vet inte hur jag hade klarat mig utan, tror till och med jag fungerar bättre som mamma om jag får träna. Om det går nån dag utan att jag rör mig får jag abstinens, japp så är det ...både positivt och negativt...
6. Jag älskar godis, väldigt mycket...och jag nöjer mig inte endast med en bit, utan är det en stor skål framme skall gärna hela tömmas:-)

Jag utmanar: Hade ju då velat utmana Tina, men Hanna hann före;-) Så istället utmanar jag:

Elin          Dinka

Nepe       Kim


Martina


Nyår...

Den eviga frågan, vad göra på nyår?...Helst av allt skulle jag vilja sitta i soffan med min man och titta på någon bra film och givetvis äta massa godis. Jag är trött på att nyår alltid ska förstoras upp, kanske ska gå på C:s förslag och fira nyår i myskläder;-)...
Förra året var vi hemma hos oss, åtta vuxna och sex barn...livat värre...singstar hela natten lång...
Dukningen är det roligaste, ååå vad fint man kan göra det...men i år slipper jag...tjohoo!     

Mysigt...

Igår var jag och min kära mor på Ikea och shoppade lite, alltid lika skoj. Och visst lyckades vi komma hem med ett och annat...Jag skulle "bara" inhandla ett fat, lite värme- och blockljus, men det blev desto mer. Även idag körde vi iväg en svän, jag skulle ändå in till högskolan så mamma passade på att följa med. Hon hittade lite klappar och dylikt, på väg hem blev det ett stopp på Eko, där de hade 50% på alla stjärnor och ljusstakar. Hon köpte en till sig själv och en till mig, snälla mamma.
Min man har äntligen satt upp skåpen i badrummet, äntligen är vi färdiga...Här är fatet jag köpte, dekorerade det med ljusstakar jag hade hemma, en jlusslinga jag köpte förra året och lite fina kulor.Titta vad bra det blev!

Julfest...

Ikväll nalkas det julfest i skolan, det är min dotters klass som anordnar detta. Igår var dottern väldigt mån om att allt skulle fixas i god tid, för de skulle minsann redan ha med sig kläderna på morgonen. "Men mamma då, vi måste ju öva  innan ni kommer". När jag var liten så var det bara en flicka som fick vara lucia, vi hade lottning. Men nu, nu är alla flickorna lucia, ser faktiskt rätt roligt ut, men bättre det än massa ledsna flickor.

Hörde även häromdagen om en kille som hade nominerats på sin skola, och vunnit, men rektorn sa blankt nej. "Stackars" kille, hade säkert drömt om detta i hela sitt liv, att få vara lucia. Vad anser ni läsare om detta, är det endast flickor som ska få vara lucior eller har pojkar lika stor rätt till det?
...min lillkille nöjer sig än så länge med att vara stjärngosse;-)


Ha en bra fortsatt dag alla!

Nu är det jul...

Ååå vad härligt det är med jul, så mysigt med alla ljus i husen. I år har jag faktiskt inte köpt något nytt, utan pyntat med sådant jag har haft tillgängligt hemma.
Här ser vi fönstret i vardagsrummet...Här är fönstret i lillkillens rum, granen är designad av Karin Mannerstål...


Här är det köksfönstret som pyntats lite:-)

Tjejens rum, även detta hjärta har Karin Mannerstål designat...


Slutligen en bild på fönstret i tvättstugan...


Ja detta var då julpyntnigen i vårt hus, julgranen desvärre får inte komma upp förrän tidigast nästa vecka och den är tänkt ska gå i silver och vitt...najs!

Ny blogg...igen

Nu är jag här igen...trodde faktiskt inte jag hade så många läsare, men vad fel jag hade...Hoppas du är nöjd nu Sara...men även några fler...
Bloggen kommer handla om tankar, funderingar men även bilder från mitt hem i och med att det är ett stort intresse jag har...inredning alltså;-)
Senaste projektet här hemma var sovrummet, detta är nu nästan färdigt, med enstaka justeringar kvar...ovanför sängen är det meningen att en tygtavla ska upp, men har tyvärr inte lyckats få mannen till att bygga en ram till den. Som vanligtkommer det sluta med att jag själv gör det!Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0