Mums!

Receptet hittar ni här
Men lägger ut det här också:
Tårtbottnar: | |
225 g | smör |
3 st | ägg |
4,5 dl | strösocker |
2 tsk | vanilj |
5 msk | kakao |
3,5 dl | vetemjöl |
3 tsk | bakpulver |
2 dl | kallt vatten |
Citronkräm: | |
3 st | vanliga ägg |
2 dl | socker |
2 st | citroner, rivet skal och saft från |
3 msk | smör i små bitar |
Jordgubbsmos: | |
250 g | jordgubbar |
250 g | philadelphiaost |
1,5 dl | vispgrädde |
1 tsk | florsocker |
Dekoration: | |
1 dl | grädde, och 1 tsk florskocker hårt vispat |
14 st | cirka jordgubbar |
Gör så här
1 baka botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form, med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter,
2 Smält smöret. Vispa socker och ägg poröst. Rör ner kakao och
vaniljsocker i äggvispet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i
smeten. Tillsätt det smälta smöret och vattnet och rör till en jämn smet.
3 Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 50 minuter.
Låt kakan kallna och vila över natten. Skär kakan i fyra bottnar
(lite svårare), eller tre bottnar (lite enklare).
4 Gör citronkrämen: Tvätta citronerna väl och riv skalet (se upp så inget av det vita kommer med) och pressa ur saften.
5 Blanda citronsaft, skal, socker och ägg i en rostfri bunk och sjud över vattenbad (bunken står över en kastrull med kokande vatten)
6 Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
7 Ta bunken från värmen. Klicka i smöret i små bitar samtidigt som
du rör häftigt. Låt krämen svalna.
8 Gör jordgubbmoset: Vispa grädde och florsocker. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda ner i vispgrädden.
9 Rensa och skiva jordgubbarna tunt och rör ner dem i
philadelphiagrädden. Blanda runt så jordgubbarna bara blir lite lätt mosade.
10 Lägg ihop tårtan: Bred citronkräm över en tårtbotten.Lägg på den andra och bred över hälften av jordgubbsmoset (eller
allt mos, om du bara har tre bottnar). Lägg på den tredje bottnen och bred över resten av jordgubbsmoset. Avsluta med den sista bottnen. Täck tårtan och ställ den i kylen. Den blir godast om den får dra några timmar.
11 Ta fram tårtan strax innan den ska serveras. Bred vispad grädde på den översta botten och dekorera med ordgubbar. Stick gärrna in några delade jordgubbar runt om i lagret med
jordgubbsmos.
Kan även meddela att solen skiner även idag...underbara morgon!
MY GOD!
Har du verkligen LÄST vad som är i jordgubbsmoset??
Mumsfillibabba!! :D
En liten fråga bara;
Vad är det för skillnad på ägg och vanliga ägg? :P
Snälla, snälla, snälla, baka den och ring mig sen!
Pliiiiz! ;)
KRAAAAM
Åh så smarrigt! Receptet på pajen finns på min blogg nu ;)
Ja verkligen MUMS!
ska du baka tårtan till midsaommar?
kramar
Det var jag som skrev det där om pajreceptet - fast det listade du nog ut ;)
Ja, det var verkligen synd att det loppet blev inställt. Såg fram emot den utmaningen! Men får hitta någon annan utmaning. Något tips?! :) vad var det för lopp du sprang på Nyårsafton? nyfiken KRAM
Den ser ju galet god ut :-) Ha en fin kväll!
Ja den skulle jag också vilja ha på midsommar!
mums det där ser gott ut!:D hihi det är får man passa på att baka medans sommaren e här:)<33
Gud så gott det ser ut..
Ha en bra midsommar..
Kram
Mia
Ååååå den ser helt fantastiskt god ut!!!!
Vi nöjer oss med jorgubbar och glass på midsommar....vi är ju så många så jag hade fått göra 3 st!!!!!!
Godmorgon föresten goa!
Puss!
....tack för dina värmande ord innan!....
Ser supergod ut, dock övervägde jag själv idag och kom fram till att det inte blir någon tårta imorgon. Hrmf, verkar tyvärr inte lbi några jordgubbar heller pga. dumma affären. Well well... HA en underbar midsommar!
mmm, den såg smarrig ut! :)
ha en trevlig midsommar!